diumenge, 21 d’octubre del 2012

ACTIVITAT TEMA 3

Coneixes les anomenades CACERES DEL TRESOR? 
Què són? Per a que serveixen? 
 Quin és el seu objectiu? Quina és la seva estructura? 

La Cacera del Tresor és una nova eina metodològica emprada per els docents que té com a principal objectiu integrar les TIC’s a l’aula. És una activitat senzilla, a partir de la qual els infants aprenen a navegar per la xarxa i extreure informació d’un determinat tema. D’aquesta manera aprenen a introduir-se a l’ús de les noves tecnologies alhora que construeixen el seu coneixement de forma autònoma. 
El/la mestra, és l’encarregat/da de crear la cacera en funció dels continguts que vulgui treballar, però sempre seguint l’estructura que totes comparteixen: 
Al principi hi ha una breu INTRODUCCIÓ que situa a l’infant en el tema, després trobem un llistat de PREGUNTES que els infants han de respondre mitjançant els RECURSOS (links digitals que els condueixen a imatges, textos, jocs,cançons...) que els docents els ofereixen i que els serviran per finalment respondre a la GRAN PREGUNTA que els ajudarà a integrar i relacionar tots els conceptes treballats anteriorment. 

Personalment, no havia sentit a parlar ni coneixia aquest recurs. Després de que la professora ens l’expliqués i ens facilités exemples de caceres que podem trobar a la web, he de dir que per a mi, té aspectes positius i d’altres no tant. 
Les idees que m’agradaria destacar són:
- Per una banda, crec que és un recurs que a Educació Infantil s’ha de ben dissenyar ja que hem de tenir en compte les possibilitats dels infants segons la seva edat. Per això, la informació que se’ls ofereixi ha de tenir recursos didàctics com per exemple jocs, imatges, cançons o contes.
- És un bon recurs per a treballar a l’aula, però també a casa amb les famílies. Així fomentem la connexió entre les famílies i l’escola fent que els pares siguin partícips dels coneixements dels seus fills/es.
- No només ajuda als infants a introduir-se en el món de les TIC, sinó que també els ensenya a ser crítics i a saber identificar la informació per extreure’n nous aprenentatges.
- Recurs idoni per a Primària, inclús podrien ser els mateixos alumnes els que creessin les seves pròpies caceres de tresors i les expliquessin als seus companys. 
- Permeten que els infants treballin de manera col•laborativa i en grup i a més a més es poden aportar coneixements entre ells.
- Serveix d’avaluació per a la mestra, perquè a partir del treball de cada alumne pot veure les seves destreses o mancances. 
- És un aprenentatge lúdic i divertit, allò interessant perdura per sempre.
- En les maneres de presentar els temes, entra en joc l’interès dels infants. Les TIC són un recurs molt interessant per als infants i tot d’una s’hi engresquen. Així i tot, però no s’ha abusar i també s’han de cercar altres recursos.

Si voleu veure exemples de Caceres del Tresor, només cal posar el seu nom a la xarxa i vos sortiran mil i una idees!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada