dimecres, 24 d’octubre del 2012

ACTIVITAT TEMA 3

Després de veure el tercer tema (Possibilitats didàctiques de l’ordinador i les xarxes), la professora ens ha plantejat una pregunta per a reflexionar sobre tot el que hem vist. 


COM ENS PODEN AJUDAR LES TIC EN LA 
COMUNICACIÓ ESCOLA-FAMÍLIA? 

Personalment i després de veure diferents exemples de canals de comunicació amb les famílies, crec que les TIC ens poden ajudar moltíssim a establir aquest feed-back. Per a dur a terme una bona tasca educativa, sabem que cal una bona comunicació entre l’escola i les famílies per tal d’anar tots a la una amb l’educació dels infants, per això és necessari crear mitjans i canals per fer-ho. Avui en dia (i de cada vegada més) s’empren les noves tecnologies per establir aquest contacte i l’exemple més clar són els BLOCS D’AULA I DE CENTRE. A dins d’aquesta eina, hi trobem altres tecnologies a mode de: fotografies (dels infants, les activitats...), vídeos, reflexions, notícies i dibuixos, entre altres coses. Per això permeten:

 - A l’escola: donar-se a conèixer com a centre i de deixar veure els seus principis educatius, així com també mostrar fotografies del centre, posar articles d’interès, escriure notícies i opinions... 
- Al mestre/a: ser transparent amb la feina i mostrar tot allò que fan a l’aula. 
- A les famílies: veure com és el dia a dia de l’escola quan es tanquen les portes i observar els aprenentatges que fan els seus fills. I a més a més deixar comentaris i opinions del que hi veuen reflectit. 
 - Als infants: recordar la feina feta a través de fotografies i vídeos i sentir-se partícips i protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge. 

Un possible perill d’aquesta eina, és perdre la comunicació personal de família-escola. Aquella comunicació que es fa dia a dia al centre i que ajuda a que s’estableixi una relació humana. Per això no s’ha de donar per fet que totes les famílies accedeixen als blocs i també s’ha de fomentar la comunicació de tu a tu. 
I una possible idea (tot i que en els temps que corren no sé si fectible) seria tenir un ordinador al centre a l’abast de les famílies per a que aquestes poguessin visitar els blocs del centre. Seria una manera de que tothom (independentment dels recursos dels que disposin) pogués accedir a aquesta informació. 

Queda clar que és una bona manera de comunicar-se a través de les noves tecnologies i que aporta més avantatges que inconvenients. Així doncs, cal aprofitar les TIC per a establir aquesta comunicació i gaudir dels avantatges que permeten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada